Joey Brown Schrijfcoach Ikaria 10aMijn naam is Joey Brown. Ik ben schrijfcoach, maar ook ‘nog zoveel meer’. Sinds 2014 woon ik op het Griekse eiland Ikaria. Ik ben hier terecht gekomen omdat ik een enorme behoefte had aan rust, ruimte, natuur en eenvoud (lees: prikkel-loosheid).

Op Ikaria organiseer ik in de zomermaanden individueel schrijfverblijf, en schrijfretraites in groep. In het voorjaar en najaar vind je me ook in België en Nederland, waar ik met regelmaat (stille) schrijfretraites organiseer. Tijdens de koudste wintermaanden zit ik het liefst zelf aan mijn schrijftafel, met uitzicht op de, soms besneeuwde, bergtoppen van ‘mijn’ Ikaria.

Tijdens de schrijfretraites gebeurt de coaching in hoofdzaak individueel, aangevuld met ochtend- en avondmeditaties en inspirerende schrijfopdrachten.

De schrijver achter het boek

In hoofdzaak kan je bij mij terecht voor de coaching van je schrijfproces. Met de nadruk op het woord ‘proces’. Ik werk in de eerste plaats met jou als mens, de schrijver achter het boek.

Ik help je op weg

  • als je droomt van je eigen boek maar je weet niet waar te beginnen. Samen maken we van de chaos aan ideeën in je hoofd een heldere, werkbare boekstructuur .
  • bij een writer’s block. Samen kijken we waar die blokkade vandaan komt en hoe we die kunnen opheffen.
  • als je (nog meer) verdieping zoekt, bv je schrijft en schrijft maar ergens klopt het niet, je schrijven voelt ‘leeg’ en ‘zinloos’ alsof je het contact met je kern verloren bent. Samen duiken we de diepte in en gaan we op zoek naar het waarom.
  • als je je verhaal en/of je personage(s) niet ‘levensecht’ of ‘overtuigend’ krijgt. We gaan kijken hoe dat komt, en je krijgt van mij een heleboel tips & tricks aangereikt om je verhaal leven in te blazen.
  • als je het schrijven wil inzetten voor heling of verwerking van trauma, verlies of ziekte: helend schrijven. 
Raakt mijn schrijven je? 
Roepen mijn woorden de jouwe? 
Dan is NU misschien jouw moment?
Wordt dit de start van jouw boek?

Voor alle schrijfretraites en verblijven geldt: ik organiseer je verblijf, maaltijden, meditaties en wandelingen. Op Ikaria neem ik je mee naar bijzondere krachtplekken die je inspiratie een boost geven. Massages, een bezoek aan de thermen, gezonde maaltijden, yoga en meditatie … het kan allemaal onderdeel zijn van je verblijf.

Maar bovenal gaan we samen zorg dragen voor je schrijfdroom.

 

Manamahouse_wolken

 

PEN_32pxCOACH VAN JOUW BOEK?

Het hele jaar door

Huur me in als je persoonlijke schrijfcoach. Of je nu beginner bent of al een eind gevorderd bent met je boek, ik coach je in je schrijfproces en zorg ervoor dat je een aantal essentiële stappen voorwaarts zet. Kijk even op de pagina ‘Coach van jouw boek?’ voor een volledig overzicht van de mogelijkheden.

PEN_32pxEEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK?

Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 ontvang ik 4 schrijvers aan mijn Griekse schrijftafel voor een half uur gratis online kennismaking, (Skype). Aanmelden is makkelijk: stuur me een mailtje met daarin je motivatie voor gesprek.

Dit is voor jou als:

  • je wil inschrijven voor een schrijfretraite maar nog twijfelt
  • je een schrijfcoach, redacteur of ghostwriter zoekt en wil kennismaken
  • je je geblokkeerd voelt bij het schrijven en samen met mij een oplossing wil zoeken
  • je vragen hebt over mijn aanpak

 

 

"Het doel is niet de tekst, het gaat om het proces. 
Samen met jou leg ik de eerste stenen van 
het pad naar je verhaal, je boek of ... 
naar jezelf. 
Wat ik van jou vraag is moed. 
En de durf om diep te duiken." 
 Liefs, Joey Brown